Prostat Ameliyatı Kısırlık Yapar Mı?

Prostat ameliyatı kısırlık yapar mı? Prostat, erkeklerde idrar kesesinin hemen altında bulunan yaklaşık ceviz büyüklüğünde bir bezdir. Prostatın görevi, spermleri içinde barındıran meni sıvısının oluşumuna katkıda bulunmak, meni içindeki sperm hücrelerinin canlılığını sağlamak ve meninin donmasını önleyerek akışkanlığını sağlamaktır.

Prostat Ameliyatı Kısırlık Yapar Mı?

Prostatı iltihabı, iyi huylu prostat büyümesi ve prostat kanseri, prostattan kaynaklanan başlıca hastalıklardır.  İyi huylu prostat büyümesinde, büyüyen prostat dokusu, prostatın ortasından geçen idrar kanalına bası yapar. Bu yüzden prostat büyümesi olan erkeklerde idrar yapma zorluğu görülür.

İyi huylu prostat büyümesi tedavisi ilaçlar ya da ameliyat ile yapılır. İlaçla tedavi edilemeyen durumlarda prostatın büyüyen kısımlarının cerrahi olarak çıkarılması gerekir. Bu işlem açık ya da kapalı yöntemler ile yapılabilir.

Prostat ameliyatı sırasında, meni kanallarının prostat içine açıldığı yerler ve idrar kesesi boynunda bazı değişiklikler oluşur. Bu yüzden prostat ameliyatı olan kişilerde, cinsel ilişki sırasında meni eskiden olduğu gibi dışarıya fışkırmaz. Bu durum bazı erkekler açısından can sıkıcı bir durum olsa da, aslında cinsel güçte azalma yaratmaz.

Penis sertleşmesini sağlayan sinirler bu ameliyat sırasında zarar görmez. Bu yüzden bu ameliyatın sertleşme üzerine olumsuz bir etkisi yoktur. Ayrıca prostat ameliyatı olan erkeğin menisi, ilişki sırasında dışarıya doğru değil de içeriye yeni idrar kesesine doğru fışkırır. Bu yüzden prostat ameliyatı olan erkeğin partnerini hamile bırakma şansı düşüktür. Eğer ameliyat olan erkek, çocuk sahibi olmak isterse, idrar içindeki sperm hücreleri bir takım özel işlemler sonrası elde edilir ve bu erkekler tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilir.

Yorum Yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.